Kwaliteit in Bedrijf – Omdenken

De hele organisatie moet leren omdenken

Geplaatst op 06 december 2018 – Kwaliteit in Bedrijf

Organisaties moeten flexibel en weerbaar zijn. Ze moeten veel meer toekomstgericht denken, risico’s en kansen in beeld hebben en daarop acteren. ‘Volgens een vast patroon werken, niet vooruit kijken en alleen lijstjes afvinken, bij bijvoorbeeld een audit, past niet meer bij deze tijd. Dit vergt een andere manier van denken en handelen van de directie, het management, de werkvloer én professionals. Kansen en risico’s; dat is waar het om draait’ stelt Edwin Martherus. Een vraaggesprek een specialist bij uitstek als het gaat om risicomanagement. 


“Kwaliteit in Bedrijf – Omdenken” verder lezen

CHG Europe – 1/2 jaar na Certificering ISO 9001


Hr. Pim Zuurveld – Managing Director  – CHG Europe B.V.  – Hazeldonk, Breda. 

Met advies en begeleiding van René van den Berg is CHG Europe in april 2018 gecertificeerd voor ISO 9001 versie 2015. De invoering en certificering van het Integraal Bedrijfsvoerings Systeem IBS heeft voor onze organisatie de volgende voordelen gehad: “pijnpunten zijn blootgelegd, we weten goed waar verbetering mogelijk is”, “we hebben beter inzicht in de eigen afdelingsprocessen en het werk”. 

“CHG Europe – 1/2 jaar na Certificering ISO 9001” verder lezen

Calder Holder en het IBS

Mevr. Anne van Tuinen en hr. Pjotr van der Himst, projectmanagers bij Calder Holding te Utrecht.

Calder Holding is via diverse werkmaatschappijen werkzaam in de domeinen werk, zorg en onderwijs. Kwaliteit en klanttevredenheid zijn cruciale begrippen voor de organisatie. In het voorjaar van 2015 heeft Calder Holding de ambitie uitgesproken om het ISO 9001 certificaat te behalen voor de werkmaatschappijen die nog niet beschikten over een ISO certificaat of een daarmee vergelijkbaar kwaliteitssysteem, in het bijzonder:

  • Alexander Calder arbeidsintegratie
  • AOB Compaz
  • Callant
  • IMKO Vakopleidingen
  • SBK Opleidingen
“Calder Holder en het IBS” verder lezen

Basf en jaarlijks onderhoud

Hr. Jan Gras – directielid BASF Coatings Services B.V. – Maarssen
Ontzorgen is voor ons de belangrijkste reden dat we, als BASF Coatings & Services, al meer dan 10 jaar samenwerken met René van den Berg. René heeft al die jaren geholpen als adviseur en begeleider in onze kwaliteitsprocessen en daarnaast samen met ons ervoor gezorgd dat we nu zijn gecertificeerd voor ISO 9001-2015.

“Basf en jaarlijks onderhoud” verder lezen

Cyclus en BQS als sparringpartner

Mevr. Alexandra Lingen, KAM Adviseur Kwaliteit bij Cyclus NV te Moordrecht
René heeft ons heel goed geholpen bij de praktisch invulling van Groenkeur. Bij Cyclus waren we al enkele jaren gecertificeerd voor ISO 9001, maar de Groenkeur normeisen waren nieuw voor ons en we zochten een sparringpartner om ons te adviseren.
We waren nadrukkelijk niet op zoek naar iemand die een kant-en-klaar handboek in de kast kwam zetten, want dat hadden we al. Nee, we zochten juist naar iemand die ons aan de hand van praktijkvoorbeelden kon uitleggen hoe we de Groenkeur eisen konden implementeren.

“Cyclus en BQS als sparringpartner” verder lezen

React Twente en WMO aanbesteding

Mevr. Irma Ruiter – directeur React Twente – Nijverdal
Een kwaliteitssysteem implementeren in amper 3 maanden tijd? Met de deskundige en gedisciplineerde hulp van René van den Berg van BQS is ons dit gelukt.

React Twente (Re-integratie ) was bezig zich in te schrijven voor de WMO aanbesteding. 1 van de eisen was dat de organisatie in het bezit moet zijn van een erkend kwaliteitssysteem. React Twente koos voor ISO 9001. Het leek ons een onmogelijke taak gezien het korte tijdsbestek en de veelzijdigheid van onze organisatie, maar het is gelukt! René laat een enorme kennis van zaken zien en heeft uitstekend aangevoeld voor welke uitdaging React Twente stond.

“React Twente en WMO aanbesteding” verder lezen

Cyclus behaalt Groenkeur certificaat

Begin augustus kreeg Cyclus NV uit Gouda het Groenkeur-certificaat uitgereikt door Kiwa. Op 13 november 2018 werd dit bekrachtigd door overhandiging van de oorkonde voor kwaliteit en vakmanschap in de groene buitenruimte door Stichting Groenkeur zelf. Met dit leidende en onderscheidende kwaliteitskeurmerk toont Cyclus aan dat zijn werkzaamheden in de groenvoorziening voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, kwaliteitsmanagement, vakmanschap en duurzaamheid.

Lees meer